Je bent hier  :  MIJN WERELD

  UNIVERS

   

   

  Na mijn klassieke humaniora aan het Semarie van Floreffe was ik vooral geboeid door architectuur. Ik hield van stenen. Dat doe ik nog altijd. Maar de heerlijke kost van mijn oma, Marraine Philomène, had nog een andere fundering gelegd. Het was haast een obsessie, een drang om te proeven en te genieten van de pure emotie waarmee ze liefdevol dingen voor ons op haar fornuis klaarmaakte.

   

  Op mijn 18e besloot ik een jaartje ertussenuit te gaan, waarna ik me inschreef aan de Naamse Hotelschool. Daarna trok is als compagnon langs top-etablissementen in België en Frankrijk. Maar het cruciale moment was mijn ontmoeting met Anne en de beslissing om samen door het leven te gaan èn een restaurant te openen.

   

  Voor mij is koken een pure kwestie van emotie en eerlijkheid. Ik maak enkel eten klaar dat ik zelf graag zou eten, en waar het product centraal staat : één hoofd-element, een of twee garnituren en de juiste saus. Ik ben dol op de Franse keuken, vooral die van Alain Ducasse, die erin is geslaagd zijn talent vorm te geven met karakter, precisie en eenvoud.

   

  Zelf zoek ik in mijn creaties een evenwicht tussen texturen, tussen vetrijk en zuur, met een speciale voorkeur voor dat laatste. Overal aanwezig zonder daarom opdringerig te zijn, stelt het me in staat een schotel die frisse toets te geven die mensen laat genieten tot de laatste hap, en verlangen naar meer!

   

  Ik geloof niet in goddelijke inspiratie : mijn ideëen en interpretaties zijn het resultaat van gedachtewisselingen met mijn team of collega’s, van reizen en lezen, en van wat de moestuin te bieden heeft, elk seizoen weer.